Artık herkes internette bir sitesi olsun ve bu sitelere de her gün milyonlarca kişi gelsin istemektedir. Ancak bu bir umut ile web sitesi açıp zengin olmak isteyenlerin %90’i ilk haftada pes ediyor. Evet, bu rakam şaka değil gerçek. Web sitesi kuracaksanız ya da web sitesi kurma planı kafanızı kurcalıyorsa kesinlikle bu yazımı okumalısınız.
Sabırlı Olmasını Bilin:
İlk kuralda sabır yer alıyor. Gerçekten altın gibi bir kuraldır. Eğer cebinizde açacağınız web sitesini tanıtmak için yüklü miktarda sermaye bulunuyorsa bu adımı geçebilirsiniz. Ancak pek para harcamadan kazanmak istiyorsanız o zaman sabırlı olmalısınız. Çünkü bir web sitesini kurduktan sonra içerik girmeniz, Google botlarının sizi tanıması vs. derken güzel bir yere yükselmeniz için en az 6 7 ay gibi bir süre gerekmektedir. O yüzden sabırla bu işe gönül vermeyecekseniz boş yere zamanınızı harcamayın derim.
Doğru Domain (Alan Adı) Seçimi:
Alan adı gerçekten önemlidir. Seçeceğiniz domain yani alan adını belirlerken içeriğiniz ile ilgili olmasına özen göstermelisiniz. İçerik ile doğru orantılı bir alan adınız olursa okurların akıllarında daha kolay kalabilirsiniz. Ayrıca alan adı seçiminde Türkçe karakter de kullanılabildiğini unutmayın. Ancak bu bazı durumlarda avantaj sağlarken bazı durumlarda dezavantaj sağlayacaktır. Projenize uygun bir alan adı seçmek çok önemlidir, örneğin bir kitap sitesi açacaksanız komedi gibi bir alan adı almanız çok absürt olacaktır. Bu yüzden alan adı alırken çok dikkatli davranmalısınız.
Doğru Hosting (Sunucu) Seçimi:
Hosting seçimi gerçekten önemlidir. Bir hosting firması sizi bu işten dahi soğutabilir. Ya da tam aksine gerçekten iyi hizmet veren bir firma ise her zaman size destek olacaktır. Ayrıca hosting firmasını seçerken müşterilerin yorumlarını dikkate almalısınız. Hosting yani sunucunun önemi, web sitenizin hızından, yedeklenmesinden, güvenlik problemlerinden gibi birçok durumdan sorumlu olabiliyor. Bu yüzden piyasada kendisine yer edinmiş, mutlu müşterileri olan bir hosting firmasından, sitenizin tahmini trafiğine göre bir paket seçmelisiniz.
İlk başlarda yüksek veri trafiği içeren paketleri seçmemenizi öneririm. Eğer gerekirse, mevcut paketiniz yetmezse zaten firmalar yükseltme işlemi yapmaktadırlar.
Uygun Tema Seçimi:
Kuracağınız sitede kullanacağınız tema ya da scripti kendiniz yazabileceğiniz gibi hazır ücretli veya ücretsiz tema ya da script Burada dikkat etmeniz gereken, bir temanın ya da scriptin mutlaka mobil uyumlu (responsible) olmasıdır. Artık çoğu kullanıcı telefon ya da tablet kullandığı için mobil uyumlu olmayan temalar tercih edilmemelidir. Aynı zamanda temayı seçerken sitenizin içeriğine uyumlu olmasına, çok fazla göz yormamasına ve dağınık bir yapısı olmamasına dikkat edin.
Son olarak ise sitenizde kullanacağınız tema ya da script gereksiz kod yığınları içeriyor olabilir. Buda sitenizde yavaşlamalara ya da bazı problemlere sebep olabilmektedir. Bu yüzden mümkün olduğu kadar sade ve temiz kodlanmış bir tema ya da script seçmelisiniz.
SEO Kurallarını Bilmek ve Uygun Davranmak:
Eğer bir web sitesi açacaksanız ve sitenizin gerçekten üst sıralara çıkmasını istiyorsanız, SEO kurallarını ve SEO nasıl oluyor? Gibi başlıkları inceleyip bu konuda yeterli bilgiye ulaşmalısınız. Çünkü artık birçok web sitesi var arama motorları da SEO dediğimiz yani Arama Motoru Optimizasyonuna oldukça önem veriyorlar. Sizde paylaşacağınız makalelerinizi ya da paylaşımlarınızı SEO kurallarına göre paylaşmayı öğrenmelisiniz. SEO kurallarına uymak sizin gibi birçok site varken sizi bir adım öne çıkartacaktır. SEO ve İnceliklerine bakarak daha fazla bilgi de bulabilirsiniz.