AKŞAM NAMAZINA FARZINA SONRADAN YETİŞEN KİMSE

AKŞAM NAMAZINA İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ REKATLARDA YETİŞEN KİMSE NAMAZI NASIL TAMAMLAR?

Akşam namazına ikinci rekatta yetişen bir kimse imam selam verdikten sonra kalkar subhaneke, fatiha ve zamm-ı sure okur. Bu şekilde kaçırmış olduğu birinci rekatte okuması gereken şeyleri okumuş olur. Daha sonra rukûya gider, secdesini yapar ve kade-i ahire olan son oturuşunu yapar. Burada da namazın en sonunda okuması gereken Tahiyyat ve salli barik dualarını okuduktan sonra selam verir.

Akşam namazına üçüncü rekatta yetişen kimse ise imam selam verdikten sonra kalkar subhaneke, fatiha ve zamm-ı sure okur. Rukû ve secdesini yapar tahiyyat için oturur. Tahiyyatı okuduktan sonra kalkar fatiha ve zamm-ı sure okur. Yine rukû ve secdesini yaptıktan sonra tekrar oturur. Tahiyyat ve salli barik dualarını okuduktan sonra selam verir.

AKŞAM NAMAZININ ÜÇÜNCÜ REKÂTINI İMAMLA BİRLİKTE KILMIŞ OLAN BİR KİMSE NAMAZINI NASIL TAMAMLAR?

İmamla beraber o rekâtı kılarak teşehhüde oturur. İmam selam verdikten sonra o, kalkar, Sübhâneke, Eûzü Besmele, Fâtiha ve bir miktar Kur’ân-ı Kerîm okur. Rükû ve secdelerden sonra oturur ve yalnız Tahiyyât okur. Daha sonra tekbir alarak ayağa kalkar, Besmele, Fâtiha ve bir miktar Kur’ân-ı Kerîm okuduktan sonra rükû ve secdeleri yapar. Akabinde son oturuş için oturur, en nihayet selam vererek namazdan çıkar. Bu durumda üç defa teşehhüde oturmuş olur.

Close

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 269 other subscribers